росія офіційно звинуватила Британію у причетності до атаки у Севастополі

росія офіційно звинуватила Британію у причетності до атаки у Севастополі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ росії 3 листопада викликало пані посла Великої Британії у москві Дебору Броннерт, якій висловили «рішучий протест» у зв’язку з нібито причетністю Лондона до атаки на Севастополь.

Про це йдеться у заяві МЗС рф, передає Укрінформ.

росіяни зазначили, що висловили такий «протест» через активну участь британських військових фахівців у підготовці та постачанні підрозділів українських військ, зокрема «з метою проведення диверсійних операцій на морі».

«У разі продовження таких актів агресії, що загрожують прямим втягуванням у конфлікт, вся відповідальність за їхні згубні наслідки та зростання напруженості у відносинах між нашими державами цілком лежатиме на британській стороні», — заявили у російському міністерстві.

Читайте також: Атака дронів на російські кораблі у Севастополі: з'явилися супутникові знімки

москва не надала конкретних доказів для підтвердження своїх заяв. Як зазначили в МЗС рф, вони, мовляв, мають інформацію, що Військово-морські сили Великої Британії «передали українській стороні певну кількість» безпілотних апаратів.

Як повідомлялося, 29 жовтня безпілотники атакували російські кораблі, розташовані в Севастопольській бухті.

Читайте також: У Пентагоні кажуть, що стежать за ситуацією довкола Севастополя

Того ж дня у відкритому доступі з'явилося відео, на якому видно, як надводний дрон атакував фрегат проєкту 11356Р «Адмирал Макаров» — корабель, що став флагманом чорноморського флоту після знищення Військово-морськими силами України ракетного крейсера «Москва».

міністерство оборони рф не підтвердило ураження саме цього корабля, але визнало пошкодження тральщика «Иван Голубец».

Читайте також: Після інциденту в Севастопольській бухті у росіян не флот, а флотилія – експерт

За даними міноборони рф, атака проти російських кораблів 29 жовтня здійснювалася сімома автономними морськими безпілотними літальними апаратами та дев’ятьма безпілотниками іншого типу.

Також у мережі з'явилося відео, на якому морський безпілотник обстрілюється російськими кораблями, катерами та гелікоптерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-