Після інциденту в Севастопольській бухті у росіян не флот, а флотилія – експерт

Після інциденту в Севастопольській бухті у росіян не флот, а флотилія – експерт

Укрінформ
Після пошкоджень, яких зазнав корабель першого рангу фрегат “Адмірал Макаров” під час інциденту в Севастопольській бухті, корабельне угруповання росіян є флотилією.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив військовий та політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він зазначив, що “Адмірал Макаров” - фрегат, який мав на озброєнні найбільшу пускову установку - 8 “калібрів”.

“Цей фрегат отримав суттєві ушкодження внаслідок інциденту у Севастопольській бухті та не може виконувати свої функції повноцінно, у тому числі - по нанесенню ракетних ударів. Таким чином у росіян у морі стало менше можливостей для ураження. Хоча ракетна загроза з цього боку не знівельована, є інші кораблі та підводні човни - носії “калібрів”. Також відомо, що пошкоджено морський тральщик «Іван Голубець», що мінував акваторію Чорного моря”, - розповів експерт.

За словами Коваленка, після інциденту в Севастопольській бухті росіяни почали відчувати подвійну небезпеку для своїх кораблів.

“росіяни до цього остерігались, що ЗСУ зі своїх позицій у Херсонській чи Миколаївській областях застосують протикорабельні ракети по кораблях чорноморського флоту. Тому їх тримали у східній частині Чорного моря та в Севастопольській бухті, та й до бухти вони намагалися не заводити багато кораблів. А зараз з’явився другий фактор: якась невідома сторона використала якісь безекіпажні катери, підводні безпілотники, які масштабно побешкетували на локації, що чи не найкраще охороняється росіянами в тимчасово окупованому Криму. Тобто вони не можуть гарантувати безпеку своєму вже не флоту, а флотилії, адже без корабля першого рангу його вже не можна називати флотом”, - зауважив експерт.

Він зауважив, що небезпека може змусити росіян перемістити певні бойові кораблі із Севастопольської бухти до Новоросійська, а у бухті лишаться ті, що мають найменшу бойову та фінансову цінність.

Підводні човни типу “Варшавянка”, на думку експерта, загарбники можуть перемістити до бази в Балаклаві, яку вони почали відновлювати. “Але хто гарантує, що ці підводні човни не стануть об’єктом для якогось підводного об’єкту”, - зауважив експерт.

Читайте також: «Бавовна», «бойові комарі» та «дельфіни» - в Україні відреагували на ранкові вибухи у Севастополі

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня в тимчасово захопленому Севастополі лунали вибухи, загарбники перекривали Севастопольську бухту.

Фото: міноборони рф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-