Справа трьох дезертирів, які забезпечують ППО росіян у Криму, пішла до суду

Справа трьох дезертирів, які забезпечують ППО росіян у Криму, пішла до суду

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування відносно трьох колишніх військових з Криму, які забезпечують протиповітряну оборону у складі російських військ на тимчасово окупованому півострові.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

“У 2014 році під час окупації Кримського півострова командир стартової батареї зенітно-ракетного дивізіону, старший інженер служби ракетно-артилерійського озброєння, командир радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону зрадили присязі, отримали паспорти громадян росії та почали нести службу у лавах ворожої армії”, - ідеться в повідомленні.

Вони не тільки забезпечують протиповітряну оборону росіян в Криму, але й неодноразово брали участь у матеріалах пропагандистських телеканалів рф, в яких возвеличували державу агресора.

Колишні військові обвинувачуються у державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читайте також: В Україні судитимуть чеченських командирів, які організували вторгнення на Київщину

Як повідомляв Укрінформ, за державну зраду перед судом постане колишній старший матрос-гранатометник з Автономної Республіки Крим, який пішов воювати проти України й потрапив у полон у Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-