В Україні судитимуть чеченських командирів, які організували вторгнення на Київщину

В Україні судитимуть чеченських командирів, які організували вторгнення на Київщину

Укрінформ
До суду передано справу щодо командирів підрозділів армії рф від Чеченської Республіки, які організовували вторгнення на Київщину.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Прокурорами скеровано до суду обвинувальні акти стосовно заступника начальника управління федеральної служби військ нацгвардії рф по Чеченській Республіці, а також стосовно командира 249 окремого моторизованого батальйону «Південь» однієї з бригад Північно-Кавказького округу військ Нацгвардії рф”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ​СБУ затримала колаборанта, який допомагав ворогу захоплювати підприємства у Куп’янську

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року військові рф з Чеченської Республіки під керівництвом одного з обвинувачуваних захопили Бородянський психоневрологічний інтернат. Пацієнтам і персоналу медзакладу не давали можливості виїхати, позбавили їжі та води. Біля інтернату загарбники розмістили реактивні системи залпового вогню, з яких обстрілювали ближні населені пункти та позиції ЗСУ. Пацієнтів і персонал вони використовували як «живий щит».

За даними правоохоронців, інший обвинувачений упродовж лютого-березня 2022 року утримував цивільних осіб у нелюдських умовах в підвалах будинків в смт Гостомель та використовував їх як «живий щит».

Обвинуваченим інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також: На Франківщині суд передав в АРМА активи двох підприємств, що належали росіянам

Як повідомлялося, загарбники роблять усе, аби не випустити з тимчасово окупованої Луганщини цивільне населення і використати його для прикриття від наступу ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-