​СБУ затримала колаборанта, який допомагав ворогу захоплювати підприємства у Куп’янську

​СБУ затримала колаборанта, який допомагав ворогу захоплювати підприємства у Куп’янську

Укрінформ
Служба безпеки викрила колаборанта на звільненій території Харківщини та зібрала беззаперечні докази його добровільної співпраці з ворогом.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

“Йдеться про 54-річного мешканця регіону, який одним із перших перейшов на бік ворога. Встановлено, що під час тимчасової окупації регіону він добровільно погодився очолити так званий «Кондрашовский территориальный отдел» окупаційної адміністрації Куп’янського району”, - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, перебуваючи на «посаді», колаборант особисто сприяв запровадженню окупаційного режиму в регіоні, а також вирішував транспортно-логістичні питання базування загарбників на території громади.

Читайте також: У визволених від росіян районах виявили 34 катівні та незаконні в'язниці

Крім того, він виявляв українські підприємства, які відмовились від співпраці з ворогом, для їх подальшої примусової «перереєстрації» на користь країни-агресора.

Після звільнення Харківщини зловмисник намагався переховуватись на території регіону, однак співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали.

Затриманому оголошено підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Як повідомлялось, Служба безпеки затримала шпигунку фсб, яка намагалася проникнути в СБУ і стати «подвійним агентом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-