У визволених від росіян районах виявили 34 катівні та незаконні в'язниці

У визволених від росіян районах виявили 34 катівні та незаконні в'язниці

Інфографіка
Укрінформ
На визволених від росіян територіях України правоохоронці виявили 34 облаштованих загарбниками місць несвободи - в'язниць та катівень.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Національної поліції, передає Укрінформ.

“34 місця виявлено на територіях деокупованих районів, де росіяни незаконно утримували та катували громадян: Харківська - 24, Херсонська - 3, Київська - 3, Сумська - 2, Донецька, Чернігівська - по 1”, - ідеться в дописі.

Зазначається, що станом на 31 жовтня поліція розпочала 40 742 кримінальні провадження за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями зс рф та їхніми пособниками.

З цієї кількості справ 29 817 стосуються порушення законів та звичаїв війни, 8912 - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 1841 - колабораційної діяльності, 87 - держзради, 37 - диверсій.

Читайте також: На звільнених територіях Донеччини, Харківщини та Херсонщини виявили вже понад тисячу загиблих

Окрім того, за інформацією державного порталу “Діти війни”, оприлюдненою Нацполіцією, від початку повномасштабної війни з рф в Україні загинули 430 дітей, 823 - були поранені, 249 - зникли безвісти; 9755 дітей було депортовано до рф.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив, що фактично кожне місто чи селище, звільнене від росіян, мало катівню у тій чи іншій формі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-