Політв'язню кремля Марлену Мустафаєву продовжили арешт до 10 лютого

Політв'язню кремля Марлену Мустафаєву продовжили арешт до 10 лютого

Укрінформ
Кримському політв'язню Марлену Мустафаєву продовжили перебування в СІЗО до 10 лютого наступного року.

Про це повідомила Кримська солідарність, передає Укрінформ.

“Колегія задовольнила клопотання сторони обвинувачення у повному обсязі і призначила підсудному перебування під вартою в СІЗО до 10 лютого 2023 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що судовий процес щодо Марлена Мустафаєва вже мав добігати завершення, сторони підготували виступи у дебатах. Але перед цим адвокати вирішили переконатися у справжності доказів у справі - і загалом в їх існуванні. Мустафаєв наполягає, що заборонену літературу йому підкинули, і на ній навіть немає відбитків його пальців.

Стадію дебатів сторін відклали. Наступне засідання у цій справі призначено на 15 листопада.

Читайте також: Кримський «суд» залишив п'ятьох кримських татар у СІЗО до січня

Як повідомляв Укрінформ, уранці 9 лютого фсб провела обшуки в будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському та Білогірському районах АР Крим, а також у Балаклавському районі Севастополя.

У результаті Марлен Мустафаєв, Ернест Сейтосманов, Ансар Османов та Аметхан Абдулвапов були затримані за обвинуваченнями у нібито причетності до "Хізб ут-Тахрір". Нагадаємо, ця політична організація легально діє на території України та більшості держав світу, але в росії вона визнана терористичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-