Колишнього кримського депутата заочно засудили до 12 років за держзраду

Колишнього кримського депутата заочно засудили до 12 років за держзраду

Укрінформ
Депутата Верховної ради Криму VI скликання, який у 2014 році проголосував незаконні постанови для приховання факту окупації півострова, заочно засудили до 12 років за державну зраду.

Про це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополя, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення прокуратури автономії Святошинським районним судом м. Києва до 12 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної ради АР Крим VI скликання за фактом вчинення ним державної зради”, - поінформували у відомстві.

Прокурори довели, що у 2014 році засуджений спільно з іншими депутатами Верховної ради АРК проголосував за низку незаконних постанов для приховання факту окупації півострова збройними силами рф та легітимізації дій держави-окупанта.

Зокрема, він підтримав рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», а також постанову «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя», що передбачала входження Криму до складу рф.

Читайте також: Херсонська колаборантка потрапила в ДТП у Криму

“Всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, продовжуючи реалізацію злочинних намірів держави-окупанта, колишні депутати проголосували за прийняття постанови про "Незалежність Криму" та “Правонаступництво Республіки Крим”, - наголосили у прокуратурі.

Як повідомлялося, ексдепутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолія Авідзбу заочно засудили до 10 років позбавлення волі за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-