Реінтеграція тимчасово окупованих територій: на полях Кримської платформи підтримали позицію України

Реінтеграція тимчасово окупованих територій: на полях Кримської платформи підтримали позицію України

Укрінформ
На полях Кримської платформи підтримують позицію України щодо самостійного визначення шляхів реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомила заступниця голови правління Центру оборонних стратегій Аліна Фролова.

Вона зазначила, що учасники парламентського саміту Кримської платформи обговорили питання, наскільки Україні підходить хорватський досвід реінтеграції тимчасово окупованих територій. За її словами, це була непроста дискусія, бо ситуація в Україні та в Хорватії під час війни за незалежність має як схожі, так і відмінні риси.

“Хорватська ситуація схожа в тому, що перед тим, як сісти за стіл переговорів, була проведена воєнна операція, яка не просто примушувала до перемовин сторону, що розпочала війну, а й не дозволила вивозити матеріальні ресурси та руйнувати економічну базу в країні”, - зазначила Фролова.

Водночас, за словами Фролової, ситуації в Україні та Хорватії різні за масштабами, складністю та цілями, які були проголошені у війнах різними сторонами.

“Багато людей на саміті говорили, що вдячні за те, що Україна так чітко тримає свою позицію щодо самостійного визначення шляхів реінтеграції, включно із досить жорсткими політиками стосовно, наприклад, російського населення, яке незаконним чином опинилося після 2014 року в Криму або яке порушило права власності на території півострова. Адже ми не готові до будь-яких інших варіантів щодо замороження чи переговорів до моменту звільнення українських територій”, - наголосила Фролова.

Читайте також: До реінтеграції Криму слід готуватися вже зараз - Ташева

Як повідомлялося, Україна має намір використати хорватський досвід розмінування територій.

Також наша держава використає хорватський досвід психосоціальної реабілітації та професійної адаптації ветеранів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-