Деокупація Криму грає велику роль для усієї Європи – Північна Македонія

Деокупація Криму грає велику роль для усієї Європи – Північна Македонія

Укрінформ
Спікер парламенту Північної Македонії Талата Джафері переконаний, що деокупація Криму грає важливу роль не лише для України, а й для усієї Європи, а також вплине на регіональну безпеку та стабільність.

Про це він заявив на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

«Деокупація Криму грає важливу роль не лише для України, а й для усієї Європи. Вона вплине на регіональну безпеку та стабільність. Міжнародна Кримська платформа має підвищити ефективність міжнародної відповіді на окупацію Криму. Потрібно докладати спільні зусилля, аби протистояти тому, що зараз відбувається», - сказав він.

Джафері наголосив, що перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи є свідченням єдності міжнародної спільноти на захист міжнародного права, а Крим – це Україна.

У ході виступу він заявив, що необхідно визнавати незмінність міжнародних кордонів, а також треба забезпечити дотримання міжнародного гуманітарного права та прав людини.

Читайте також: Стефанчук анонсував презентацію єдиного плану деокупації Криму

Як повідомляв Укрінформ, за словами Президента України Володимира Зеленського, відновлення територіальної цілісності України і контролю над Кримом означатиме прихід туди Європейського Союзу, розвиток ринку та залучення інвестицій, повернення справедливості й нормальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-