У Чехії звільнили з-за ґрат росіянина Франчетті – учасника окупації Криму

У Чехії звільнили з-за ґрат росіянина Франчетті – учасника окупації Криму

Укрінформ
Суд у Празі зняв із громадянина рф Олександра Франчетті обвинувачення щодо насильницького утримання щонайменше 11 проукраїнських громадян під час окупації Криму в 2014 році, однак з нього не зняли обвинувачення у створенні організованого злочинного угрупування з метою скоєння теракту.

Про це повідомило Czech.Radio, передає Укрінформ.

За словами прокурора Марека Болдака, Франчетті виправдали через відсутність достатніх доказів. Повідомляється, що чоловіка також звільнили з-за ґрат.

Прокурор оскаржив рішення суду.

Водночас із Франчетті не зняли обвинувачення в створенні організованого злочинного угрупування з метою скоєння теракту. За це йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Україна працює над видачею затриманого у Чехії учасника окупації Криму

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2021 року в аеропорту Праги за міжнародним ордером на арешт, виданим за запитом України, було затримано громадянина рф, ймовірного учасника окупації Криму Олександра Франчетті.

За даними сайту «Миротворець», в 2014 році він приїхав до Криму, вступив до незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», організував розвідгрупу «Северный ветер». У Росії Франчетті був нагороджений медаллю «За возвращение Крыма».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-