росіяни чітко усвідомлюють, що їм не утримати весь південь України, зокрема й Крим - Зеленський

росіяни чітко усвідомлюють, що їм не утримати весь південь України, зокрема й Крим - Зеленський

Укрінформ
Світ має діяти потужно та швидко, щоб не допустити теракту, який росія планує вчинити на Каховській ГЕС.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

Він повідомив, що поінформував учасників засідання Європейської Ради про теракт, до якого росія готується на Каховській гідроелектростанції. За наявною інформацією, агрегати й дамба ГЕС заміновані російськими терористами.

"Підрив дамби означатиме масштабну катастрофу. Цим терактом вони можуть знищити серед іншого навіть можливість постачання води з Дніпра до Криму. Північнокримський канал у разі руйнації дамби Каховської ГЕС просто зникне. І якщо росія готує такий теракт, якщо вона всерйоз розглядає і такий сценарій, то це означає, що терористи дуже чітко усвідомлюють: їм не утримати не тільки Херсон, але й увесь південь нашої країни, зокрема й Крим", - сказав глава держави.

За його словами, усі разом – світові лідери, міжнародні організації - мають дати зрозуміти державі-терористу, що такий теракт на Каховській ГЕС означатиме абсолютно те саме, що й застосування зброї масового ураження. Наслідки для росії мають бути відповідними.

Читайте також: Президент: Теракт на Каховській ГЕС означатиме застосування зброї масового ураження

"Світ повинен реагувати – превентивно. Це ключове зараз. Принцип превентивного реагування на загрози безпеці нарешті має стати одним із базових для міжнародної політики", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже працює над тим, аби донести до росії чіткий сигнал, що навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-