Ворог не здатний перекидати резерви через Кримський міст – Гуменюк

Ворог не здатний перекидати резерви через Кримський міст – Гуменюк

Укрінформ
Унаслідок пошкодження Кримського мосту російські окупаційні війська втратили можливість перекидати озброєння та техніку з Криму.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, як вплинуло пошкодження Кримського мосту на забезпечення росармії.

«Дуже критичний стан у них зі спорядженням, з поставками, з логістикою. Тому що дійсно підтягування резервів звідти відбувалося і майже 75% цих постачань проходили саме через Кримський міст. Наразі навіть море на нашому боці, навіть природа проти того, щоб щось там функціонувало, тому що вони навіть пороми зупинили. Через вітер неможливо здійснювати сполучення між точками через протоку, тому вони дійсно потерпають через нестачу обладнання, боєкомплектів, військової техніки», - сказала Гуменюк.

Вона також відзначила, що окупанти навіть не роблять спроб переправити вантажі з лівого на правий берег Дніпра.

«Вони переправляють з правого на лівий те, що в них «живе», що може бути переправлено», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Ташева: Очікуємо на появу звинувачених у підриві мосту кримчан

Як повідомлялося, вранці 8 жовтня на Керченському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований Крим, зафіксували вибух і пожежу. На залізничній частині мосту згорів вантажний поїзд, на автомобільній - обвалилася частина дорожнього полотна.

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

За словами місцевих жителів, переправа працює тільки для вантажівок, а рух мостом організовано однією неушкодженою смугою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-