Туреччину та Австралію запросили на Парламентський саміт Кримської платформи

Туреччину та Австралію запросили на Парламентський саміт Кримської платформи

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк запросила керівництво парламентів Австралії та Туреччини взяти участь у Першому Парламентському саміті Кримської платформи, який відбудеться 24 жовтня у столиці Хорватії Загребі.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради, передає Укрінформ.

Запрошення віцеспікерка озвучила на полях Саміту голів парламентів країн G20 під час зустрічей із Головою Великих Національних Зборів Туреччини Мустафою Шентопом, Президенткою Сенату Австралії C’ю Лайнз та Спікером Палати представників Мілтоном Діком.

Під час зустрічі із Мустафою Шентопом віцеспікерка зазначила, що Туреччина є надзвичайно важливим партнером для України в регіоні Чорного моря, який не визнає анексії Криму та послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Української держави.

Вона подякувала Туреччині за допомогу у визволенні військовослужбовців ЗСУ з російського полону, закриття Чорноморських проток для військових кораблів.

Під час зустрічі з австралійськими посадовцями Кондратюк відмітила, що підтримка Австралії є надзвичайно важливою для розслідування воєнних злочинів рф, скоєних на тимчасово окупованих територіях України.

Вона закликала Австралію посилити санкційний та економічний тиск на росію та Білорусь, шляхом виключення їхніх представників із міжнародних організацій, заборони на вхід морському та авіатранспорту росії в порти Австралії тощо.

Читайте також: В ОП розповіли про розширення географії Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, уже понад 30 голів парламентів підтвердили участь у Першому Парламентському саміті міжнародної Кримської платформи.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-