Джелялов закликав кримчан у будь-який спосіб уникати участі у війні проти України

Джелялов закликав кримчан у будь-який спосіб уникати участі у війні проти України

Лист
Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов закликав жителів тимчасово окупованого Криму зробити вибір – їхати з півострова чи ні, але в жодному разі не брати участі у війні проти України.

Відкритого листа Джелялова, кримського в'язня кремля, опублікував у Фейсбуці адвокат Микола Полозов.

«Необхідно будь-яким способом – поїхавши чи залишившись – уникати участі у війні росії проти нашої власної країни – України», - написав Джелялов.

Він зазначив, що зараз у Криму тривають дискусії, залишатися на півострові чи їхати.

«Очевидно, що люди залишають батьківщину, опинившись перед серйозним викликом їхнім переконанням, їхній безпеці та свободі. Очевидно, що вони не хочуть брати участі у злочинах проти власної країни, вбивати чи гинути у війні зі своєю армією, своїми захисниками», - зазначив перший заступник Меджлісу.

Водночас, наголосив Джелялов, не мають під собою підстав заяви, що всі патріотичні, «адекватні» громадяни України покинули тимчасово окупований Крим.

«Більшість із них продовжує жити на півострові. І це величезна перевага України», – вважає політв'язень.

Читайте також: Чубаров оприлюднив заяву 46 країн щодо ситуації з правами людини у Криму

Наріман Джелялов закликав кримчан зробити правильний вибір, щоб не брати участі у злочинах російської влади проти українців: «У кожного є вибір не брати участі в цих злочинах. Завжди є!"

Як повідомлялося, засуджений у Криму до 17 років позбавлення волі Наріман Джелялов у відкритому листі розповів про невідповідність між вигаданою для нього роллю у сфабрикованій справі та покаранням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-