Кримського татарина Белялова доправили до колонії у Великому Новгороді

Кримського татарина Белялова доправили до колонії у Великому Новгороді

Укрінформ
Засудженого у справі "другої Бахчисарайської групи Хізб-ут-Тахрір" Мемета Белялова доставили до колонії міста Великий Новгород (рф).

Про це повідомила "Кримська солідарність" із посиланням на дружину політв'язня кремля, передає Укрінформ.

Едіє Белялова розповіла, що її чоловіка етапували із СІЗО Уфи і протягом місяця перевозили з одного пенітенціарного закладу до іншого.

У результаті Белялова доставили до ВК-9 у Великому Новгороді, що на відстані 2 000 км від Криму. Він перебуватиме протягом 20 днів на карантині.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2017 року в Бахчисараї співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар: Тимура Ібрагімова, Марлена (Сулеймана) Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір'яєва та Ернеса Аметова.

Читайте також: Проти кримчанина порушили справу через пісню «Червона калина»

Їм висунули обвинувачення у причетності до діяльності ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір" у Криму.

16 вересня 2020 року у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону винесли вирок фігурантам справи «другої Бахчисарайської групи Хізб ут-Тахрір» - позбавлення волі на строк від 13 до 19 років. Аметова виправдали та звільнили у залі суду.

18 липня 2019 року Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій міститься заклик до росії звільнити всіх українських політв'язнів, включаючи фігурантів цієї кримінальної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-