Мера Голої Пристані утримують у Криму – ЗМІ

Мера Голої Пристані утримують у Криму – ЗМІ

Укрінформ
З’явилася інформація, що викрадених на Херсонщині Голопристанського міського голову Олександра Бабича та іспанського волонтера з Херсона Маріо Гарсія Калатаюда утримують в окупованому Криму.

Про це у Фейсбуці повідомив журналіст Андрій Соков з посиланням на інформацію, яку він отримав від співкамерника міського голови, передає Укрінформ.

«Голопристанський міський голова Олександр Бабич, якого 28 березня викрали російські військові, живий. Зараз він перебуває у приміщенні слідчого ізолятора в Сімферополі. Зі мною зв’язався співкамерник мера. За його словами, разом їх протримали 20 днів. Після цього чоловіка відпустили і доправили на залізничний вокзал», - написав журналіст.

За його словами, Бабича продовжують утримувати у камері разом з іспанським волонтером з Херсона Маріо Гарсія Калатаюдом.

Співрозмовник журналіста також розповів, що умови утримання в камері, наскільки це можливо, нормальні. Трохи били по ногах, «пресували» лише на початку. Годують, змінюють постільну білизну, один раз на тиждень дають помитися. Тортури не застосовують, проводять адекватні допити, часто з допомогою поліграфа.

«Понад усе очільник Голої Пристані просить розголосу та допомоги зі звільненням. Закликає всі державні інститути, представників неурядових організацій, колег по місцевому самоврядуванню та інших включити всі можливі механізми для його визволення», - йдеться у повідомленні.

Олександр Бабич перебуває в полоні майже пів року. Він виснажений морально і фізично, зазначив журналіст.

Читайте також: На Херсонщині військові рф викрали старосту села Надеждівка

Як повідомляв Укрінформ, херсонські ЗМІ та користувачі соцмереж інформували про зникнення у Херсоні волонтера з Іспанії Маріо (Мар'яно Гарсія Калатаюд). Херсонці писали, що востаннє його бачили ще 19 березня. Потім з’явилася інформація, що його начебто звільнили, але вона не підтвердилася.

Міського голову Голої Пристані Олександра Бабича загарбники викрали 28 березня. Також з’являлася неправдива інформація про його звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-