Кримчани як і херсонці підтримають дії ЗСУ зі звільнення своєї території від загарбників – облрада

Кримчани як і херсонці підтримають дії ЗСУ зі звільнення своєї території від загарбників – облрада

Укрінформ
Мешканці Криму підтримають дії ЗСУ з деокупації півострова так само, як херсонці сьогодні підтримують звільнення своєї області від загарбників.

Про це під час круглого столу в Укрінформі повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що політика окупантів у Криму спрямована на те, аби знищити українську ідентичність та її прояви.

“Після 2014-го року відбулася, фактично, колонізація Криму. Різні російські програми були спрямовані на те, щоб люди з регіонів рф займали на півострові керівні посади, займалися бізнесом. Водночас місцевих - українців, кримських татар - усували від влади на всіх рівнях. Це політика геноциду”, - зазначив Соболевський.

Читайте також: У Криму почав діяти новий рух опору загарбникам

Попри це, за його словами, в Криму сьогодні багато тих, хто чекає на ЗСУ.

“Деокупація Криму почнеться це з деокупації Херсонської області. І я впевнений, що коли це почнеться, наші українці в Криму підтримуватимуть дії ЗСУ так само, як сьогодні херсонці підтримують звільнення своєї землі”.

Також Соболевський заявив, що загарбники застосовують до жителів тимчасово захоплених територій терористичні методи, катують тисячі людей.

“Ми воюємо не за території, а за людей, які там залишаються і є заручниками терористів. Адже окупанти застосовують стосовно нашого населення терористичні методи, це геноцид. Вони катують наших людей, насправді катують їх тисячами”, - зазначив Соболевський.

Читайте також: У Херсоні патріоти маркують будівлі, які загарбники готують для псевдореферендуму

За його словами, після деокупації всіх територій світові доведеться дізнатися багато шокуючих фактів щодо того, що чинили росіяни.

“Щодо багатьох випадків ми достовірно знаємо, що людей затримала фсб, вони перебували в приміщенні так званої поліції. А після цього, мовляв, доля цих людей невідома. Зрозуміло, що швидше за все, це трагічна доля”, - зазначив Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, на визволених територіях Харківщини зареєстровано 292 воєнні злочини, скоєні росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-