Сприяли окупації Криму: п’ятьом колишнім правоохоронцям оголосили підозри у держзраді

Сприяли окупації Криму: п’ятьом колишнім правоохоронцям оголосили підозри у держзраді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозри за фактом державної зради п’ятьом керівникам територіальних органів внутрішніх справ, які у 2014 році після анексії півострова перейшли на службу до окупантів.

Як передає Укрінформ, про це прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозри п’ятьом колишнім керівникам територіальних органів внутрішніх справ АР Крим за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Встановлено, що підозрювані склали присягу працівників органів внутрішніх справ України, присягнули бути відданими українському народові, суворо дотримуватися Конституції України та чинного законодавства. Однак, після окупації півострова у 2014 році зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів, спочатку до так званого “міністерства внутрішніх справ Республіки Крим”, яке пізніше увійшло до складу так званого “міністерства внутрішніх справ рф”. Підозрювані очолили окупаційні управління МВС рф у різних містах Криму, зокрема у: Севастополі, Сімферополі, Ялті, Керчі та Джанкої.

Читайте також: За держзраду чотирьом суддям з Криму «світить» по 15 років в'язниці

Своїми діями та рішеннями “правоохоронці” сприяли становленню окупаційної адміністрації рф, шляхом безпосередньої участі в роботі незаконно створених правоохоронних органів, а також надавали допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області колишньому поліцейському, який після захоплення збройними силами рф у лютому смт Великий Бурлук Куп‘янського району перейшов на бік ворога повідомили про підозру у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-