Кримськотатарського активіста Зекір’яєва етапували до колонії в тульській області

Кримськотатарського активіста Зекір’яєва етапували до колонії в тульській області

Укрінформ
Засуджений у справі “другої Бахчисарайської групи” Хізб ут-Тахрір кримськотатарський активіст Сервер Зекір’яєв повідомив дружині, що його етапували із уфи до тульської області рф.

Про це “Кримській солідарності” повідомила дружина Зекір’яєва, передає Укрінформ.

“Кримськотатарський активіст і багатодітний батько із Бахчисараю, засуджений у справі “другої Бахчисарайської групи” Хізб ут-Тахрір Сервер Зекір’яєв зв’язався із сім’єю по тюремному зв’язку “зонателеком” і повідомив, що його етапували до виправної колонії №1 в м. донський тульської області рф”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що разом із ним етапували громадянського журналіста Сейрана Салієва.

За словами дружини Зекір’яєва, політв’язнів розмістили в різних колоніях.

“Сервер потрапив до ВК-1. Зараз знаходиться на карантині. Видали робу та черевики. Його дуже довго возили з одного пункту до іншого, етапування - складний процес, як фізично, так і психологічно”, - розповіла дружина Зекір’яєва.

Вона додала, що чоловік вирішив вивчитися в колонії на зварника, а всі його думки — про дім.

Як повідомлялося, жовтні 2017 року силовики рф заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв та Ернес Аметов. Їм інкримінували участь у забороненій у росії та тимчасово окупованому Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Окупанти залишили кримськотатарського активіста Енвера Кроша під арештом

У вересні 2020 року Південний окружний військовий суд ростова-на-дону виніс вирок у другій бахчисарайській справі «Хізб ут-Тахрір», засудивши кожного на термін від 13 до 19 років колонії суворого режиму.

Досудове слідство і судовий процес стосовно них проходили з численними процедурними порушеннями і в умовах повного ігнорування наданих захистом доказів про непричетність обвинувачених до терористичної діяльності.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-