Суд арештував ще шість суден за вивезення з Криму вкраденого українського зерна

Суд арештував ще шість суден за вивезення з Криму вкраденого українського зерна

Укрінформ
Суд наклав арешт ще на шість суден, які під прапором росії здійснюють перевезення викраденого українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора

«За клопотаннями прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя Шевченківський районний суд м. Києва наклав арешти на 6 морських суден, які заходили до закритих портів та терміналів Кримського півострова», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що арештовані судна брали участь у перевезенні викраденого загарбниками українського зерна та були знаряддям вчинення злочинів.

Розслідування кримінального провадження, у межах якого був накладений арешт, здійснюється за фактами порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що судна «Амур-2501», «Александр Грин», «М. Андреев», «Федор», «Св. Константин» та «Капитан Корчин» під прапором російської федерації здійснюють систематичні незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту, переправляючи українське зерно до третіх країн. Таким чином, півострів Крим використовується росією як плацдарм для незаконного перевезення зерна, викраденого з тимчасово захоплених територій України.

Читайте також: Загарбники використовують методи перевалки краденого зерна на рейдах – ЗМІ

В Офісі генпрокурора підкреслили, що з липня 2014 року України офіційно припинила функціонування всіх портів окупованого півострова та закрила його гавані для міжнародного судноплавства.

«Правоохоронні органи автономії кваліфікують заходження суден під іноземним прапором до морських портів Криму як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, а отже тягнуть за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден», — наголосили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня суд наклав арешт на судна «Матрос Позинич», «Михаил Ненашев» та «Матрос Кошка», які виходять у плавання під прапором рф, а також на сирійське судно «Фінікія», що здійснює перевезення викраденого українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

Капітанам російських суден «Матрос Позинич» та «Михаил Ненашев» у липні були оголошені підозри за незаконне вивезення награбованого загарбниками українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-