Проведення другого саміту Кримської платформи є ще однією перемогою України – генсек ГУАМ

Проведення другого саміту Кримської платформи є ще однією перемогою України – генсек ГУАМ

Укрінформ
Проведення другого саміту Кримської платформи є ще однією дипломатичною перемогою України та дає впевненість у відновленні її суверенітету й територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Про це під час виступу на другому саміті Кримської платформи сказав генеральний секретар ГУАМ Алтай Ефендієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проведення другого саміту Кримської платформи – це ще одна дипломатична перемога, яка дозволяє сподіватись на краще майбутнє, відновлення суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що дозволить забезпечити мир і стабільність у Чорноморському регіоні», - сказав Ефендієв.

Читайте також: Що після деокупації: оприлюднили стратегію України з відбудови Криму

За його словами, повномасштабне вторгнення росії в Україну 24 лютого значною мірою стало можливим через відсутність належної реакції міжнародної спільноти на раніше вчинені москвою злочини та її безкарність.

«Тепер світ побачив жахливі наслідки порушень міжнародного права росією. Їх можна було б попередити, якби міжнародна спільнота діяла превентивно заради захисту миру. Тому сьогодні нам треба критично переоцінити та виправити помилки минулого і створити систему міжнародних відносин, яка гарантуватиме мирне співіснування всіх країн – як великих, так і малих», - зазначив Ефендієв.

Читайте також: Деокупація Криму буде чітким сигналом для всіх диктаторів, що на них чекає поразка - Кулеба

Як повідомлялося, до складу Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ входять Грузія, Україна, Азербайджан та Молдова.

Від початку повномасштабної агресії рф держави-члени ГУАМ надають Україні гуманітарну та іншу невійськову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-