росія вдається до колоніальних практик на окупованих територіях - Ташева

росія вдається до колоніальних практик на окупованих територіях - Ташева

Укрінформ
На окупованих територіях росія вдається до колоніальних практик: колонізує територію, виснажує ресурси, використовує людей як гарматне м’ясо, а потім користується захопленою та зачищеною територією як воєнною базою.

Про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента в Автономній Республіці Крим із посиланням на інтерв’ю представниці Таміли Ташевої іспаномовному каналу РТБ «МАРТІ» (Маямі, США), передає Укрінформ.

Як зазначається, у фокусі розмови була ситуація з порушенням окупаційними адміністраціями Криму прав кримськотатарського народу, а також те, яким чином Україна сприяє відновленню прав корінних народів.

«Ключовим у комунікації з країнами Латинської Америки щодо російської агресії, на мій погляд, є те, що росія вдається до колоніальних практик, поводиться як імперія – колонізує територію, виснажує ресурси, використовує людей на захопленій території як гарматне м’ясо, а потім користується захопленою та зачищеною територією як воєнною базою для подальшого просування та окупації нових територій», – зазначила Ташева.

Постійна представниця розповіла про Кримську платформу як ключовий міжнародний координаційний майданчик із деокупації Криму, створений за ініціативою Президента Зеленського, та окреслила формат діяльності та цьогорічних заходів у рамках Кримської платформи, йдеться у повідомленні.

Читайте також: У храмах Севастополя за вказівкою окупантів розвісили «антитерористичні» листівки

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник Президента України в АРК Таміла Ташева наголосила, що Крим ніколи не був «русским», а заяви колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера містять російський колоніальний наратив. Вона наголосила, що кримські татари становили більшість населення Криму на початку XVIII ст. - 95,1%, але поступово, під впливом колонізаторської політики російської імперії частка корінного народу зменшувалася.

За часів срср українці і кримські татари були для москви внутрішніми ворогами, тепер стали зовнішніми, про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Мета москви - Крим без кримських татар - залишається незмінна при всіх устроях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-