«Батальйон Челебіджихана»: кримчанина засудили до шести років в'язниці

«Батальйон Челебіджихана»: кримчанина засудили до шести років в'язниці

Укрінформ
У Криму чоловіка, затриманого у квітні й обвинуваченого у причетності до "добровольчого батальйону імені Номана Челебіджіхана", засудили до шести років ув'язнення.

Про це повідомляє у Телеграмі Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

"У п'ятницю, 19 серпня, Білогірський районний «суд» окупованого Криму ухвалив вирок кримчанину, якого звинуватили в участі в «кримськотатарському добровольчому батальйоні ім. Номана Челебіджіхана», - йдеться у повідомленні.

У КРЦ із посиланням на російські ЗМІ зазначають, що жителя Криму 1996 року народження затримали у квітні 2022 року в автомобільному пункті пропуску «Армянськ».

"Суд" визнав його винним в участі в діяльності "батальйону імені Номана Челебіджихана", що у рф вважається терористичною організацією, і призначив покарання у вигляді шести років ув'язнення з відбуванням одного року у в'язниці і ще п'яти - в колонії суворого режиму.

Читайте також: На Херсонщині росіяни викрали двох людей – підозрюють участь у батальйоні Челебіджихана

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня верховний суд росії визнав "добровольчий батальйон імені Номана Челебіджихана" терористичною організацією.

За інформацією голови правління КРЦ Ескендера Барієва, за нібито причетність до батальйону 6 осіб були заарештовані в окупованому Криму та вже засуджені, а 10 осіб були викрадені чи заарештовані на захопленій території Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-