Успіхи ЗСУ на півдні демонструють, що військовий шлях деокупації Криму теж можливий – Чалий

Успіхи ЗСУ на півдні демонструють, що військовий шлях деокупації Криму теж можливий – Чалий

Укрінформ
Успішні дії Збройних Сил України на півдні демонструють, що, окрім політичних та дипломатичних засобів деокупації Криму, не треба скидати з рахунків і військовий шлях.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України Валерій Чалий під час експертної дискусії «Припинення незаконної російської анексії Криму та деокупація півострова: оптимальні шляхи та механізми», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На мій погляд, цими днями відбувся і продовжує відбуватися злам у розумінні механізмів деокупації Криму… Будемо відвертими, багато хто у світі та в Україні вважав, що деокупація Криму – це дуже довга історія, навіть не середньострокової перспективи, яка має бути досягнута виключно політичними дипломатичними засобами. Такий підхід був фактично вкорінений у багатьох структурах… Збройні Сили України на території України демонструють, що є також інші шляхи, і цього зараз не треба скидати з рахунків», - сказав Чалий.

Він додав, що у форматі Кримської платформи і Консультативної ради з деокупації Криму військові представлені мінімально або зовсім не представлені. Але , на його думку, насправді ситуація з Кримом багато в чому залежить від успіхів Збройних Сил України на території України.

Чалий акцентував, що за Конституцією Крим є невід’ємною частиною України, а її оборона - завданням народу і Збройних Сил України.

Читайте також: Після вибухів у Криму окупанти закрили українцям в'їзд на півострів

«І абсолютно правильно розглядати можливість деокупації Криму військовим способом. Це абсолютно легітимна можливість, яка закріплена та у внутрішньому законодавстві України, і в міжнародному законодавстві», - зауважив дипломат.

Водночас він спрогнозував, що повернення тимчасово окупованого півострова під український контроль відбудеться завдяки поєднанню різних методів – дипломатичного, політичного і військового.

Читайте також: Штати не проти ударів ЗСУ західною зброєю по об'єктах в окупованому Криму - Politico

Як повідомлялося, в тимчасово окупованому Криму в Севастополі ввечері, 18 серпня, пролунали вибухи на російському військовому аеродромі «Бельбек»

9 серпня сталися вибухи на військовому аеродромі Новофедорівці, біля міста Саки, в тимчасово окупованому Криму. Командування Повітряних сил ЗСУ заявляло, що у Новофедорівці було знищено дев’ять російських літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-