Кримськотатарський ресурсний центр проводить кампанію, присвячену корінним народам

Кримськотатарський ресурсний центр проводить кампанію, присвячену корінним народам

Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр проводить кампанію, присвячену корінним народам.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу заявив голова правління громадської організації «Кримськотатарський ресурсний центр» (КРЦ), член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

«Кримськотатарський ресурсний центр проводить активну кампанію для того, щоб українське суспільство розуміло, хто такі – корінні народи… що треба захищати і допомагати корінним народам», - зазначив Барієв.

Під час брифінгу Кримськотатарський ресурсний центр презентував візуально-інформаційну продукцію, що була підготовлена до Міжнародного дня корінних народів світу. Зокрема, КРЦ розробив тест «Що ти знаєш про Міжнародний день корінних народів світу». Як зазначили на брифінгу, тест рекомендують використовувати, зокрема, у школах.

Детально проаналізувавши відповіді людей на запитання тесту та зрозумівши потреби аудиторії, КРЦ створив відповідну інфографіку, що вже доступна на його ресурсах.

Родзинкою кампанії є плакати, розроблені з врахуванням сучасних реалій – з сьогоднішнього дня КРЦ запустив «шторм» у соцмережах під назвою «Багатство у різноманітті. Збережемо корінні народи України», зазначила менеджерка з комунікацій КРЦ Тетяна Подворняк. Вона закликала усіх небайдужих поширювати ці плакати. Крім того, за її словами, усі ці плакати можна буде побачити на вулицях українських міст – незабаром розпочнеться відповідна «бордова» кампанія, зазначила Подворняк.

Читайте також: Завданням України у цій війні є захист корінних народів - МКІП

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний день корінних народів світу відзначають щороку 9 серпня. У 2021 році був прийнятий ЗУ «Про корінні народи України», яким було визнано три народи корінними: кримськотатарський, караїмський і кримчацький. Вони не мають власного державного утворення за межами нашої держави.

Повномасштабне вторгнення рф в Україну створило суттєві ризики для збереження унікальних культур корінних народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-