Меджліс проводить онлайн-зустрічі з кримськими татарами, які виїхали у Німеччину

Меджліс проводить онлайн-зустрічі з кримськими татарами, які виїхали у Німеччину

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запрошує кримських татар, що проживають у Німеччині, до онлайн-спілкування.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми виходимо з того, що для кримських татар, розкиданих тимчасово по всьому світу, дуже важливо зберігати в собі та своїх дітях кримськотатарську мову, національну культуру, Іслам - віру своїх предків, відданість до України та прагнення за будь-яких обставин повернутися і жити на своїй рідній землі - у Криму. Не менш важливо у такі скрутні часи підтримувати один одного та разом докладати зусиль, спрямованих на збереження та розвиток колективної кримськотатарської ідентичності у всіх її проявах: мова, культура, звичаї, віра», - написав Чубаров.

Читайте також: росія готується до посилення репресій у Криму - Чубаров

Він відзначив, що про це і про інше важливе говоритимуть у ході низки онлайн-зустрічей керівництва та членів Меджлісу кримськотатарського народу зі співвітчизниками, які проживають у Німеччині. До цих онлайн-зустрічей запрошують усіх кримських татар та членів їхніх родин, незалежно від їхньої національності.

Оскільки онлайн-зустрічі планується проводити на ZOOM-платформі, організатори просять надіслати на поштову адресу Меджлісу - qrm.mejlis@gmail.com - повідомлення із зазначенням прізвища та імені, email, акаунту в Фейсбуці або номера телефону з додатком WhatsApp.

Найближчу онлайн-зустріч планують провести 6 серпня 2022 року о 22.30 за київським часом.

Читайте також: Чубаров сподівається на публічні вибачення керівництва «Фенербахче»

Як повідомляв Укрінформ, в Україні заснували «Ініціативу 26 червня», платформу про майбутнє Криму, передусім для кримських татар - і для тих, що виїхали за межі тимчасово окупованого півострова, і для тих, які перебувають в окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-