росіяни відвезли активіста Османова до Центру протидії екстремізму та склали протокол

росіяни відвезли активіста Османова до Центру протидії екстремізму та склали протокол

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму викраденого російськими загарбниками кримськотатарського активіста та блогера Ролана Османова утримують у Центрі протидії екстремізму.

Як передає Укрінформ, про це повідомив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

"За інформацією КримSOS, кримськотатарського активіста та блогера Ролана Османова відвезли до Центру протидії екстремізму, так званого Центру “Е”. На нього склали адміністративний протокол", – заявив він.

За словами Ярошенка, на сьогодні не відомо, за якою статтею та яке саме покарання отримає активіст.

За даними КримSOS, 13 липня Османова затримали біля так званого "верховного суду республіки Крим у Сімферополі", де проходило судове засідання у справі про "диверсію на газопроводі", у якій російські загарбники звинувачують першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та активістів Азіза й Асана Ахтемових.

Читайте також: У росії трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» засудили до 13 та 19 років ув'язнення

У вересні 2021 року Османова затримували російські силовики під будівлею федеральної служби безпеки у Сімферополі, куди він разом з іншими активістами прийшов, щоб дізнатися про долю п’яти викрадених кримських татар. Тоді окупаційний суд визнав його винним "у порушенні обмежень режиму підвищеної готовності" та оштрафував на 15 тисяч рублів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Кримськотатарського ресурсного центру, жертвами російської окупації в Криму стали 93 політичні в'язні, що відбувають покарання в колоніях, більшість із них є представниками корінного кримськотатарського народу.

Фото: krymsos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-