Україна не вірить, що білорусь втягнеться у війну, але готується – Зеленський

Україна не вірить, що білорусь втягнеться у війну, але готується – Зеленський

Укрінформ
Україна не вірить, що білорусь втягнеться у війну проти неї, але готується до ймовірних провокацій.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на 26-му щорічному урядовому круглому столі The Economist, відео з якого опубліковане в Телеграмі глави держави, відповідаючи на запитання учасників заходу, передає Укрінформ.

“Ми повинні з вами відверто говорити на реальні речі, які відбуваються. З території білорусі були запущені ракети. Дуже багато, різного калібру, які принесли різні страждання Україні. Тим не менш, ми розуміємо, що це не рішення білоруського народу, і ми вважаємо, що білоруському народу треба робити все, щоб не втягнутися в цю війну. Але і відповідальність має бути людей, які бачать, що відбувається. Не можна мовчати просто і говорити: це не ми, це з нашої території російська федерація робить ці постріли. Я вважаю, що це несправделиво. Але тим не менш, ми віримо в те, що білорусь не втягнеться в цю війну, але провокації вони є, провокації будуть”, - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, що можна зробити, аби білорусь не включилася активно у війну проти України.

Також Зеленський додав, що є і провокації з боку Придністров’я. “Провокації з Придністровя є, вони дрібні, але вони є. росія це робить, росія робить спеціально, щоб і там була колотнеча, щоб і там був наступний вибух цієї війни… Білорусь під загрозою цього втягнення, ми зі свого боку можемо сказати тільки одне - ми до цього готуємося”, - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Ми не в НАТО, але на цьому шляху

Як повідомлялося, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко 3 липня заявив, що білорусь підтримує росію та будує з рф “союзну державу”. За його словами, вже давно у союзі білорусі та росії створено “єдине угруповання збройних сил”, а участь білорусі у "спецоперації" визначена ним давно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-