Українців у Криму закликають саботувати мобілізацію

Українців у Криму закликають саботувати мобілізацію

Укрінформ
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим закликає громадян у Криму саботувати мобілізацію, до якої готується рф на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

"Громадян України в окупованому Криму знову планують примушувати воювати проти власної держави, як це вже відбувається з тими, кого окупанти незаконно призвали на строкову службу. Закликаємо наших громадян у тимчасово окупованому Криму зробити все можливе, аби уникнути будь-якої участі у військових формуваннях країни-агресора. Саботуйте рішення окупантів! <...> Якщо ви все ж не зможете уникнути мобілізації і вас залучатимуть до участі у війні, то за першої ж нагоди здавайтеся в полон", - сказано в повідомленні Представництва Президента України в АРК.

Читайте також: білорусь продовжила мобілізаційні навчання біля кордону з Україною до 9 липня

За інформацією відомства, днями на ресурсах окупаційної адміністрації рф у тимчасово окупованому Криму з’явився указ так званого “глави республіки крим”, яким створено так звану “призовну комісію з мобілізації громадян у республіці крим” у новому складі, затверджено положення про неї та доручено створити в “муніципальних районах та міських округах” відповідні комісії нижчого рівня.

Такі кроки окупаційної адміністрації свідчать, що російська федерація готується до проведення мобілізації на тимчасово окупованій території.

Представництво Президента України в АРК нагадує, що призов і мобілізація наших громадян до збройних сил держави-окупанта є грубим порушення норм міжнародного гуманітарного права, зокрема положень IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Читайте також: Ми - українці: в окупованій Макіївці жінка «відбила» чоловіка, якого хотіли мобілізувати

Крім того, виконання злочинних наказів, які можуть призвести до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури, буде кваліфіковано як злочини без строків давності, отже рано чи пізно винні понесуть відповідальність, навіть якщо вони були мобілізовані примусово.

Як повідомлялось, у травні начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що на території росії почали проводити приховану мобілізацію.

Чоловікам у Маріуполі пропонують роботу в охоронній структурі - таким чином окупанти провадять приховану мобілізацію в місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-