Представництво Президента у Криму: спротив на півострові після 24 лютого змінився

Представництво Президента у Криму: спротив на півострові після 24 лютого змінився

Укрінформ
У непідконтрольному наразі Криму нинішній спротив відрізняється від того, що відбувався до 24 лютого 2022 року. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим з посиланням на його очільницю Тамілу Ташеву.

«За словами Постійної Представниці, в окупованому Криму триває спротив, хоча він відрізняється від того, що відбувався до 24 лютого 2022 року. Зараз це зовсім різні, подекуди нові люди, які всіляко демонструють свою позицію проти російської «спецоперації» в Україні. До того ж, порівняно з 2014 роком, сьогодні ці кримчани можуть розраховувати на сильні Збройні сили України, які першими увійдуть у Крим для його деокупації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі на тимчасово непідконтрольних окремих районах півдня України «ми спостерігаємо передумови геноциду українського народу», який чинить російська федерація, оскільки геноцид є не лише фізичним, а й ментальним винищенням, бажанням знищити історію, культуру певної спільноти.

Читайте також: ООН задокументувала 41 випадок переслідування кримчан за критику дій армії рф в Україні

Як повідомляв Укрінформ, кримський активіст Василь Самойлов, який зміг виїхати на підконтрольну ЗСУ територію через 37 російських блокпостів і зону бойових дій, розповідає, що проукраїнського населення на тимчасово окупованому півострові значно більше, ніж це фіксують окупаційні правоохоронні служби та медіа.

В Україні заснували «Ініціативу 26 червня», платформу про майбутнє Криму, передусім для кримських татар - і для тих, що виїхали за межі окупованого півострова, і для тих, які перебувають в окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-