Пожежі в Чорному морі: військові заявили, що ЗСУ не атакують цивільні об’єкти

Пожежі в Чорному морі: військові заявили, що ЗСУ не атакують цивільні об’єкти

Укрінформ
Сили оборони України не ведуть атак по цивільних об'єктах інфраструктури. Тому якщо надзвичайні ситуації з пожежами відбуваються на Одеському газоконденсатному родовищі, то це пов'язано з незрозумілими діями загарбників.

Про це сказала на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, коментуючи ситуацію навколо Одеського газоконденсатного родовища.

“Сили оборони України не ведуть атак по цивільних об'єктах інфраструктури. Якщо там відбуваються якісь події, ми можемо зараз тільки спостерігати, оскільки північно-західна частина моря заблокована... Але є дані, що час від часу там виникають надзвичайні ситуації із пожежами і якимись незрозумілими технічними діями, після чого розпочинається пошуково-рятувальна операція, яку проводять сили загарбників. Але всіх деталей ми бачити і знати не можемо”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Чорне море: росія тримає напоготові п’ять ракетоносців, «вишки Бойка» досі горять

Як повідомлялося, у березні 2014 року підрозділи зс рф захопили українські бурові вежі «Петро Годованець» та «Україна» (відомі як «вишки Бойка»), які належали Чорноморнафтогазу. Вишки тоді перебували у територіальних водах України на Одеському газовому родовищі.

У грудні 2015 року бурові платформи були переміщені до Голіцинського родовища біля узбережжя Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-