Джапарова: Крим – це черговий хаб російської агресії

Джапарова: Крим – це черговий хаб російської агресії

Укрінформ
Сьогодні рф використовує Крим як проєкцію сили, фактично перетворивши його на хаб російської агресії.

Таку думку висловила в інтерв’ю Укрінформу перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

“Крим сьогодні напряму використовують як проєкцію сили. Бо в Крим військових везуть, техніку везуть, зерно везуть, яке крадуть, тобто Крим – це черговий хаб російської агресії. Люди в Криму, оскільки вони вже 8 років живуть в умовах окупації, бояться. Це ключове, що мають розуміти всі українці. Страх – це основне почуття людей там в умовах окупації", - заявила вона.

За словами Джапарової, найцинічніше, що відбувається – це заміщення населення.

“Наприклад, коли за таких депресивних умов українці просто їдуть, а росіян завозять, стимулюючи жити там. Вже пів мільйона російських громадян приїхали в Крим. Це злочин", - наголосила перша заступниця міністра.

Читайте також: Для України принципово довести, що рф є країною-агресором - Джапарова

Вона також підкреслила, що сьогодні окупанти намагаються примусово залучати до лав російської армії громадян з окупованих територій, зокрема з Криму. "І якщо ти відмовляєшся йти до армії, то ти можеш сісти в тюрму. І це навмисна політика, коли вони фактично за рахунок наших же громадян руками наших же громадян вбивають наших же громадян. І, звісно, для нас це - велика людська трагедія. І така сама політика щодо кримських татар – зробити максимум, щоб у російській армії були кримські татари, яких би потім відправляли сюди воювати”, - заявила Джапарова.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-