Представництво Президента в АРК підготувало рекомендації українцям, як виїхати з окупованого Криму

Представництво Президента в АРК підготувало рекомендації українцям, як виїхати з окупованого Криму

Укрінформ
Представництво Президента України в АР Крим підготувало рекомендації для українців, що змушені чи хочуть виїхати з окупованого Криму за кордон чи на підконтрольну ЗСУ територію.

Інфографіку представництво опублікувало у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Після 24 лютого представництво отримує від українських громадян багато запитів щодо виїзду з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на підконтрольну урядові територію України або за кордон. Ми підготували інфографіку, в якій детально надані відповіді на важливі та найпоширеніші питання», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, представництво дає відповіді на запитання, чи буде до громадянина застосовано відповідальність за виїзд з тимчасово окупованого Криму на порушення державного кордону України (через рф), на підставі яких документів можна залишити територію рф, які дипломатичні установи України можуть надавати допомогу громадянам на території третіх країн, куди та як можна виїхати з території росії та ін.

Читайте також: Екссуддю Апеляційного суду АР Крим судитимуть заочно - прокуратура

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині окупанти блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-