Екссуддю Апеляційного суду АР Крим судитимуть заочно - прокуратура

Екссуддю Апеляційного суду АР Крим судитимуть заочно - прокуратура

Укрінформ
За сприяння окупації півострова заочно судитимуть колишню суддю Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт прокуратури АР Крим.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації півострова у 2014 році обвинувачена зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, зайнявши посаду заступника голови так званого «Євпаторійського міського суду Республіки Крим»,- йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт стосовно колишньої судді Апеляційного суду АР Крим скеровано до суду. Дії обвинуваченої кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

«Суддя» брала безпосередню участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів, сприяючи таким чином окупації півострова. Окрім цього, надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством рф, інформують у прокуратурі.

Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачена сприяла державі-окупанту та окупаційним органам влади у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Читайте також: Справа братів Ахтемових: у Криму призначили на червень 12 «судових слухань»

Як повідомляв Укрінформ, у КримSOS створили реєстр із 42 суддів, які виносили вироки 90 жертвам політичних переслідувань в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-