У КримSOS створили реєстр суддів, які виносять вироки кримським політв’язням

У КримSOS створили реєстр суддів, які виносять вироки кримським політв’язням

Укрінформ
У КримSOS створили реєстр із 42 суддів, які виносили вироки 90 жертвам політичних переслідувань в Криму та розглядають справи ще 50 у суді.

Про це повідомив на сайті організації аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

“Ті, хто незаконно кидає громадян України за ґрати та фальсифікує справи, мають бути покарані. І судді рф грають тут одну з ключових ролей. На даний момент, 37 суддів уже винесли вироки 90 жертвам політичних переслідувань в Криму у формі позбавлення волі або обмеження волі. Ще 5 суддів – розглядають політично вмотивовані справи”, – розповів Ярошенко.

За даними КримSOS, станом на квітень 2022 року 140 осіб піддаються політично вмотивованим кримінальним переслідуванням в окупованому Криму. З них 121 особа перебуває за ґратами.

“Реєстр суддів, який ми створили, плануємо передати у відповідні державні установи. Сподіваюсь, що ці судді будуть внесені в санкційні списки України та інших держав. Також їх потрібно притягнути до кримінальної відповідальності через національні та міжнародні механізми”, – додав Ярошенко.

Читайте також: Військові рф можуть переслідувати провайдерів на Херсонщині - КримSOS

Раніше в КримSOS створили реєстр з 18 російських військових комісарів в тимчасово окупованому Криму, які вчиняють воєнний злочин – примусовий призов кримчан до російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-