У Криму окупаційні медіа використовуються як окремий фронт війни проти України – Ташева

У Криму окупаційні медіа використовуються як окремий фронт війни проти України – Ташева

Укрінформ
На території ТОТ АР Крим після повномасштабного вторгнення росії окупаційні медіа використовуються як окремий фронт війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

«На території Кримського півострова після 24 лютого, після повномасштабного вторгнення, медіа використовуються як окремий фронт війни проти України. Відповідно ті всі пропагандистські російські наративи, які вони ширять у кримських окупаційних медіа, звісно, певну роль відіграють у зомбуванні населення Кримського півострова», - зазначила Ташева.

Як приклад, вона згадала наратив про те, що Крим у безпеці, тут не буде війни, поки російські військові виконують «задачі спецоперації» в Маріуполі, Мелітополі і в Херсоні, про виконання якоїсь «святої місії» російськими військами. Інший наратив активно поширюється і в соціальних медіа, і в пропагандистських телеканалах – це те, що Кримський міст надійно захищений, і йому нічого не загрожує. Водночас, перед цим у Криму поширювали інформацію про те, що окупаційна влада просить цивільне населення утримуватися від поїздок по мосту, тому що він може бути обстріляний.

Наступний наратив – про зростання цін у Криму. Мовляв, ціни в Криму штучно завищують ті, хто хоче нажитися на простих громадянах, і начебто Аксьонов (так званий керівник Криму) і «керівники» інших «адміністрацій» особисто будуть ціни врегульовувати. «Це дуже важлива інформація, яку вже фактично сама визнає окупаційна «адміністрація», що ціни в Криму … зростають. Це зрозуміло, в силу санкцій, які були накладені, в силу того, що ланцюжки постачання … були зруйновані, тому певні товари просто не надходять на територію півострова», - сказала Ташева.

Читайте також: У Криму дітей змушують вчити промови путіна – Ташева

Є наратив, що, буцімто, завдячуючи рішенням володимира путіна і поверненню води через Північно-Кримський канал, з’явилося нове вікно можливостей для сільгосппідприємництва. Як нагадала Ташева, збитки, завдані Україні через підрив дамби на Херсонщині - колосальні.

Є наративи, пов’язані з мілітарною, безпековою складовою.

Як зазначила Ташева, простежуються наративи, що є адаптовані під Крим, а є й ті, що характерні для території рф. Зокрема, йдеться про «місію» путіна, «денацифікацію», про захист російськомовного населення. Ташева зазначає, що можна згадати події 2014 року, коли одним з ключових наративів, що поширювався у Криму для залякування населення, був наратив про захист від «бандерівців», «української хунти».

Як повідомляв Укрінформ, у Криму в школах та дитсадках дітей змушують вчити промови путіна, перекладені «на дитячу мову».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-