росіяни стягують на Зміїний додаткові підрозділи, у Крим перекидають два дивізіони С-300

росіяни стягують на Зміїний додаткові підрозділи, у Крим перекидають два дивізіони С-300

Укрінформ
російські війська продовжують зміцнювати плацдарм на острові Зміїний, туди спрямовано три катери чф. Ворог також залишив в акваторії Чорного моря один корабель - носій крилатих ракет типу «Калібр», тому зберігається загроза ракетних ударів по Одещині та інших областях.

Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Ніч проти 31 травня в Одесі та області - без обстрілів. Сили оборони виконують бойові завдання. У Чорному морі ворог зменшив чисельність кораблів, наразі там чергує один носій крилатих ракет. Тим часом Україна озброюється ракетами, які допоможуть вигнати рашистів як з північно-західної частини Чорного моря, так і з тимчасово окупованого Криму та південно-східних областей», - зазначив Братчук.

За його словами, привертають увагу намагання ворога зміцнити свій плацдарм на острові Зміїний, куди ворог спрямовує додаткові підрозділи чф, та посилити двома дивізіонами зенітно-ракетних систем С-300 на Кримському півострові.

«Йдеться про спроби посилення контролю над північно-західною частиною Чорного моря. Це зайвий раз спростовує заяви рф про так звані «гуманітарні зернові коридори» для деблокування Одеського порту. Жодному слову росії вірити не можна: брехали, брешуть і будуть брехати», - сказав речник ОВА.

Читайте також: Ворог готує провокації в Чорному морі - із використанням захоплених українських суден

Як зауважив Братчук, жителі Одещини, зокрема аграрії та інші товаровиробники, працюють на перемогу, поповнюючи бюджет держави і забезпечуючи тилову підтримку ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники розмістили на острові Зміїний півтора десятка одиниць техніки, а біля острова знаходяться два судна рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-