Зеленський призначив держстипендію Наріману Джелялову

Зеленський призначив держстипендію Наріману Джелялову

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський призначив державну стипендію імені Левка Лукʼяненка першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову, незаконно утримуваному в тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №324/2022 опублікований на сайті Президента.

"Відповідно до Указу Президента України від 7 грудня 2018 року № 417/2018 "Про державні стипендії імені Левка Лукʼяненка" (зі змінами, внесеними Указом від 17 грудня 2020 року № 573/2020) постановляю: призначити державну стипендію імені Левка Лукʼяненка на період незаконного затримання, утримання та протягом одного року після звільнення Джелялову Нариману Енверовичу", - ідеться в документі.

Як повідомлялося, 18 лютого в окупованому Криму пройшло перше попереднє засідання у "справі" щодо Джелялова.

Читайте також: Політв'язень Джелялов 42-й день народження зустрів за гратами

Спочатку заступника голови Меджлісу обвинуватили в пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на "вчинення диверсії у складі організованої групи" (п. "а" ч. 2 ст. 281 Кримінального кодексу рф) та "незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою "(ч. 4 ст. 222.1 Кримінального кодексу рф). Згодом Джелялова обвинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

7 квітня на черговому незаконному судовому засіданні, були представлені так звані “докази”, що підтримують позицію обвинувачення.

Джелялову загрожує до 20 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-