В окупованому Криму фігурантів «бахчисарайської справи» залишили під арештом ще на три місяці

В окупованому Криму фігурантів «бахчисарайської справи» залишили під арештом ще на три місяці

Укрінформ
Південний окружний військовий суд у рф продовжив арешт у СІЗО фігурантам "четвертої бахчисарайської справи Хізб ут-Тахрір" Аліму Суф'янову й Сейрану Хайредінову на три місяці - до 20 липня.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

“За клопотанням прокурора суддя продовжив запобіжний захід трьом підсудним на 3 місяці до 20 липня 2022 року. Наступне слухання заплановане на 11 травня”, - йдеться у повідомленні.

Під час засідання секретний свідок під псевдонімом “Османов” повідомив, що познайомився з підсудними у 2015 році у мечеті Бахчисараю, але при цьому не зміг згадати, де знаходиться мечеть і як вона виглядає, хоча, за його словами, ходив туди “кожний день”. Свідок також не зміг сказати, чи чув він від підсудних заклики до "повалення влади та підриву цілісності держави рф".

Сизиков безуспішно заявляв відвід складу суддів. "Суд безпосередньо зацікавлений звинуватити громадян України у сфабрикованій справі. Суду вигідно, щоб вирок був обвинувальним. Я бачу у цьому пряму зацікавленість", - заявив він.

Читайте також: У Криму за час окупації через переслідування загинули 58 осіб - правозахисники

Як повідомлялося, 7 липня 2020 року під час масових обшуків в окупованому Криму затримали семеро людей. Київський районний "суд" Сімферополя обрав для шістьох затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайредінов були заарештовані в залі суду. Олександра Сизикова, у якого інвалідність першої групи по зору, відправили під домашній арешт. Усіх затриманих звинувачують у причетності до ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір".

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-