Заарештували ще одного жителя Херсона нібито за участь у

Заарештували ще одного жителя Херсона нібито за участь у "кримськотатарському батальйоні"

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" заарештував терміном на два місяці затриманого на адміністративному кордоні з Кримом мешканця Херсона Арсена Ібраїмова.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, повідомляє Укрінформ.

"Сімферопольський районний суд" заарештував Ібраїмова на 2 місяці за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.208 КК рф (участь у незаконному збройному формуванні, яке діє з метою, що суперечить інтересам рф – ред.)", - йдеться у повідомленні .

У фсб заявили, що нібито “чоловік 1988 року народження брав активну участь у продуктовій та енергетичній блокаді Кримського півострова, а також у антиросійських акціях”.

Йдеться про кримського татарина Арсена Ібраїмова, поінформували в КПГ.

Як повідомлялося, на адміністративному кордоні Херсонської області та Автономної Республіки Крим окупанти затримали Арсена Ібраїмова, який проживав у Херсоні та прямував із дружиною та матір'ю до родичів у Сімферополі.

Читайте також: Захоплених в Україні активістів рашисти вивозять до кримських СІЗО - Джемілєв

Крім того, 8 квітня на адміністративному кордоні з Кримом був затриманий мешканець селища Новоолексіївка Херсонської області Рустем Гугурик. Чоловік був заарештований до 29 травня за обвинуваченням в участі у кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана (ч.2 ст. 208 КК рф).

Також 8 квітня Київський районний “суд” Сімферополя заочно виніс вирок – 8 років колонії суворого режиму – колишньому першому заступнику постійного представника Президента в АРК Ізету Гданову, якого обвинувачували у причетності до батальйону ім. Челебіджихана.

В Україні дискусія щодо створення в системі правоохоронних органів України батальйону на честь відомого кримськотатарського політика і громадського діяча Номана Челебіджихана триває з 2016 року. Офіційно цей батальйон так і не було створено, проте російські спецслужби переслідують кримчан за участь у цій організації. Правозахисники розглядають переслідування за участь у "батальйоні імені Номана Челебіджихана" як політично мотивовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-