ФСБ доводить вину кримського татарина аудіозаписом, на якому відсутній його голос

ФСБ доводить вину кримського татарина аудіозаписом, на якому відсутній його голос

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді у "справі" проти кримського татарина Азамата Еюпова представлені нові докази невинності підсудного, зокрема відсутність його голосу на аудіо, завдяки якому ФСБ будує свої звинувачення.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

Зазначається, що сторона захисту знову заявила суду, що активіст Азамат Еюпов не був учасником зустрічей, які раніше прослуховували ФСБ. Натомість на записі визначили голос іншої людини – Рустема Мірпочаєва. 

Цей факт підтвердили Різа та Енвер Омерови, які наразі утримуються у СІЗО-3 Новочеркаська та були учасниками записаного співробітниками ФСБ діалогу на політичні та релігійні теми.

Відсутність голосу підсудного Еюпова на аудіозаписі довели й незалежні експерти, які залучені до процесу стороною захисту.

Адвокат Еміль Курбедінов вважає, що приклад із фальсифікацією справи проти Еюпова, який був відсутній на всіх записаних співробітниками ФСБ зустрічах, демонструє "всю сутність цієї служби".

“Всі політв'язні за свавіллям переслідуються ФСБ, але в такій зухвалій манері засудити людину, яка ніде не була і не була присутньою на жодних зустрічах – це вже верх. У цьому сутність цієї служби, яка так фальсифікує справи, катує людей», - заявив Курбедінов.

Захист має намір подати додаткові клопотання та подати нові докази у "справі" проти Еюпова на засіданні, яке відбудеться 27 квітня.

Як повідомлялося, 59-річний Азамат Еюпов затриманий 17 лютого 2021 року у місті Білогірськ. Цього дня у будинках кримських татар, які проживали у Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі, співробітники ФСБ провели обшуки з подальшим затриманням сімох людей, одного з яких пізніше відпустили.

Еюпову звинувачують в "організації терористичної діяльності" (частина 1 статті 205.5 КК рф) і "підготовці до насильницького захоплення влади" (стаття 278 КК рф). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-