Чубаров закликав жителів Криму уникати призову в російську армію

Чубаров закликав жителів Криму уникати призову в російську армію

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до громадян України в тимчасово окупованому росією Криму із закликом уникати призову до російської армії.

Про це йдеться у повідомленні, яке Чубаров опублікував у Фейсбуці, передає Укоінформ.

“Зробіть все, щоб уникнути призову до російської окупаційної армії, у складі якої вас змусять убивати своїх співгромадян або ви будете вбиті співгромадянами”, - написав Чубаров.

За його словами, усім, кому загрожує служба в російській армії, “ми зможемо допомогти з того моменту, як вони зуміють перетнути кордон рф і опинитися на території інших держав”.

“Як тільки ви опинитеся за межами РФ, негайно зв'язуйтесь по соціальних мережах зі мною або з іншим членом Меджлісу кримськотатарського народу, які знаходяться на материковій частині території України”, - підкреслив Чубаров.

Далі, розповів він, мешканцям Криму запропонують “гідні варіанти участі чи сприяння у боротьбі за звільнення Криму від російських загарбників”.

Як повідомлялося,у тимчасово окупованому Криму відбувається примусова мобілізація чоловіків для участі у війні з Україною.

Аби уникнути злочинних наказів, чоловіки призовного віку намагаються виїхати з території півострова через рф, оскільки дорога на материкову частину України закрита. За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, примусова мобілізація заборонена міжнародним гуманітарним правом, статтею 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-