У Криму та Севастополі прогнозується істотний стрибок цін на хліб

У Криму та Севастополі прогнозується істотний стрибок цін на хліб

Укрінформ
У зв'язку з агресією рф проти України в окупованому Криму та Севастополі спостерігається суттєве погіршення соціально-економічної ситуації, зокрема дефіцит борошна, що спричиняє зростання цін на хлібобулочні вироби.

Про це Представництво Президента України у Криму повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“В тимчасово окупованому Севастополі основний виробник хлібобулочних виробів звернувся до місцевої окупаційної адміністрації з проханням втрутитися в ситуацію з дефіцитом муки та стрімким зростанням вартості основної сировини виробництва.

Підконтрольне окупантам підприємство скаржиться, що протягом року ціна на муку зросла в середньому на 20%, цукор на понад 60%, олія на 15%, маргарин на понад 80%, дріжджі на 25%, інша сировина здорожчала в діапазоні 20-70%”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виробники не можуть без рішення окупаційної адміністрації збільшувати ціну на хлібобулочні вироби, а виробництво за теперішніми цінами — нерентабельне.

“Дається в знаки й те, що в тимчасово окупованому Севастополі відсутні підприємства, які виготовляють борошно та, власне, млини, які натомість є на території тимчасово окупованої АР Крим, і які у першу чергу забезпечують так зване АО “Кримхліб” у Сімферополі”, - повідомляють у Представництві

У зв'язку з цим севастопольські виробники просять, або забезпечити виробництво сировиною за фіксованими цінами нижче ринкових або своїм рішенням дозволити підвищення ціни на хліб.

"Продовжуємо слідкувати за ситуацією та закликаємо громадян України в Криму максимально забезпечити власні потреби в товарах повсякденного вжитку, оскільки через агресивну політику влади рф, ситуація в Криму може різко погіршитись в будь-який момент", - додали у відомстві. 

Як повідомлялось, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-