Генералу рф повідомили про підозру за організацію вторгнення з Криму на Херсонщину

Генералу рф повідомили про підозру за організацію вторгнення з Криму на Херсонщину

Укрінформ
Українські правоохоронці повідомили про підозру командувачу 22-го армійського корпусу Берегових військ Чорноморського флоту вмф збройних сил рф, генералу-організатору вторгнення з Криму на Херсонщину.

Як передає Укрінформ, про це генпрокурор України Ірина Венедіктова написала у Фейсбуці.

«Офіс Генерального прокурора спільно з СБУ викрили командувача 22-го армійського корпусу Берегових військ Чорноморського флоту ВМФ Збройних Сил РФ, який організував вторгнення 24 лютого підлеглих військ з тимчасово окупованого півострову Крим на територію Херсонської області», - уточнила Венедіктова.

Зазначається, що за день до вторгнення генерал-майор рф пояснював вишикуваному особовому складу необхідність ескалації, використовуючи наративи російської пропаганди.

«Він особисто закликав підлеглих військовослужбовців зі зброєю в руках «захистити» народ так званих «ДНР» і «ЛНР», захопити та приєднати до Росії території Херсонської, Запорізької та Одеської областей як начебто її історичні території», - поінформувала вона.

Як уточнила генпрокурор, українські правоохоронці також встановили, що участь у віроломному нападі на Україну беруть, серед інших, і підпорядковані підозрюваному 126 окрема Горлівська Червонопрапорна, ордену Суворова - бригада берегової оборони (військова частина 12676) та 127 окрема розвідувальна бригада (військова частина 67606), що входять до складу цього армійського корпусу.

«На підставі зібраних доказів російському генералу повідомлено про підозру у веденні агресивної війни та посяганні на територіальну цілісність України за ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК України. Він – 76-й підозрюваний в магістральній справі щодо агресії РФ. Кожен відповідальний за смерті на нашій землі буде покараний», - написала Венедіктова.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-