Україна поверне Крим і кожний тимчасово окупований росією клаптик нашої землі — МЗС

Україна поверне Крим і кожний тимчасово окупований росією клаптик нашої землі — МЗС

Укрінформ
Україна поверне Крим і кожний тимчасово окупований росією клаптик нашої землі і змусить рф відповісти за всі скоєні в нашій країні злочини.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ до восьмих роковин проведення росією незаконного «референдуму» в Криму.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що, як показав час, це стало першим етапом реалізації плану Москви, спрямованого на руйнування української державності та розширення геополітичного домінування РФ у регіоні.

«Через вісім років тотальної мілітаризації Криму та нарощування російського військового потенціалу Кремль вчинив наступний акт збройної агресії та підло напав на Україну, розв’язавши повномасштабну війну в Європі… Ми повернемо Крим та кожен клаптик нашої землі, тимчасово окупований росією, і змусимо росію та її керівництво відповісти за всі злочини, вчинені нею в Україні», - заявили в МЗС.

Українські дипломати акцентували, що в міжнародних судових інстанціях розглядаються ініційовані Україною відповідні провадження. Зокрема, вже сьогодні очікується рішення Міжнародного суду ООН у справі “Україна проти Росії” щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

«Російська федерація має зупинити війну проти нашої держави, вивести свої війська з усієї території України, в тому числі з Кримського півострова, звільнити усіх незаконно утримуваних мешканців Криму та відшкодувати усю завдану росією шкоду», - наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

Українські дипломати також укотре закликали наших партнерів якнайскоріше запровадити безпольотну зону над Україною та посилити наші оборонні спроможності, надавши Україні системи протиповітряної та протиракетної оборони.

«Тільки спільними зусиллями ми зможемо приборкати російського агресора, відновити міжнародний порядок, нейтралізувати загрози для безпеки та стабільності у Європі», - акцентували в МЗС.

16 березня 2014 року російська федерація, захопивши збройним шляхом владу в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, провела «референдум про статус Криму».

Незаконне «волевиявлення» під прицілом автоматів російських військових суперечило Конституції і законам України, грубо порушило норми міжнародного права, міжнародні зобов’язання російської федерації згідно з двосторонніми договорами з Україною та Будапештським меморандумом.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-