Росія намагається використати для своєї пропаганди спецзасоби морського зв’язку

Росія намагається використати для своєї пропаганди спецзасоби морського зв’язку

Укрінформ
Морська адміністрація країни-агресора намагається використати для своєї пропаганди спецзасоби морського зв’язку, призначені для навігаційного інформування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Асоціація з реінтеграції Криму/Association of Reintegration of Crimea на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Агресор продовжує порушувати вимоги морської безпеки. Після схвалення Міжнародною морською організацією 11 березня резолюції C/ES.35, якою було засуджене російську агресію на Чорному та Азовському морях, агресор здійснює військово-демонстративні заходи реагування», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають експерти Асоціації, держава-агресор розпочала транслювати каналами морського зв’язку з Новоросійська, призначеними для навігаційних повідомлень, «а саме берегового попередження АА89, яке не містить конкретної інформації для торговельного судноплавства, але зазначає про нібито «геноцид цивільного населення Донбасу, який проводився Україною вісім років», та про проведення Росією з 24 лютого нібито «військової операції з денацифікації та демілітаризації України».

Зокрема, «у попередженні АА89 морською адміністрацією агресора наводяться відомості про нібито втрати України під час конфлікту… використовує для своєї пропаганди засоби морського зв’язку, призначені виключно для забезпечення морської безпеки».

На думку експертів Асоціації з реінтеграції Криму, після таких повідомлень, ймовірно, «посиляться напади російського флоту та авіації на торговельне судноплавство у регіоні, зокрема й під прапором третіх країн».

Примітно, що рф продовжує стверджувати у відповідному попередженні АА89 про «геноцид», брехня про що вже стала предметом розгляду в Міжнародному суді ООН за позовом України. Також агресор вказує в попередженні саме про «військову», а не про «спеціальну» операцію проти України.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-