РФ атакує іноземні судна кораблями Тихоокеанського і Балтійського флотів у Чорному морі

РФ атакує іноземні судна кораблями Тихоокеанського і Балтійського флотів у Чорному морі

Укрінформ
Росія здійснює захоплення та обстріл іноземних суден в Чорному морі, задіюючи кораблі Чорноморського, Тихоокеанського і Балтійського флотів.

Про це в неділю на пресконференції сказав Надзвичайни та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар, повідомляє власкор Укрінформу.

«Сьогодні в Чорному морі задіяно Чорноморський флот (РФ - ред.) і всі інші кораблі, які свого часу зайшли в Чорне море, в т.ч. з Тихоокеанського і Балтійського флотів. Вони проводять захоплення і обстріл іноземних суден в Чорному морі, але ми всі атаки відбиваємо», - сказав Боднар.

Посол наголосив на тому, що паралельно ведеться пошук шляхів для припинення війни та початку переговорів.

«Ми не погодилися на ультиматум Росії скласти зброю та їхати до Гомеля. Але в жодному разі не відмовляємося від ведення переговорів. Ми хочемо припинити війну. Ми хочемо, щоб російські війська вийшли з території України і ми цього досягнемо. На сьогодні у нас задіяні всі засоби оборони, ми почали отримувати серйозну міжнародну підтримку. Надзвичайно ефективними є «байрактари», які масово знищують військову техніку», - сказав Боднар.

Як повідомлялося, 24 лютого Україна звернулася з офіційним зверненням до Туреччини про закриття проток Босфор і Дарданелли для російських кораблів. У суботу Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану та турецькому народові за міцну підтримку України, наголосивши, що заборона на прохід Росії військових кораблів у Чорне море та вагома військова, гуманітарна підтримка України сьогодні – дуже важливі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-