Політв’язень Яцкін написав листа із сибірської колонії

Політв’язень Яцкін написав листа із сибірської колонії

Укрінформ
Політв’язень Кремля Іван Яцкін, засуджений в окупованому Криму на 11 років позбавлення волі за "держзраду", у листі з ВК-44 Кемеровської області РФ розповів про свій стан здоров’я та настрій.

Копію послання передала Укрінформу українська активістка у Латвії Тетяна Лазда.

«Тут дуже холодно, здоров’я недобре, але то таке. Чим більше (віку, - ред.), тим менше)) Головне – Дух!!! Найголовніше зараз, щоб родину ніхто не чіпав у Криму», - пише Яцкін.

Він також зазначив, що про ліки, які йому наразі потрібні, краще докладно запитувати у його дружини.

Кримчанин висловив подяку всім активістам, правозахисникам, волонтерам в Латвії, Україні та усьому світі.

Як писав адвокат Яцкіна Микола Полозов, його підзахисний має низку захворювань, зокрема судинне захворювання нижніх кінцівок, що викликає трофічні виразки.

Читайте також: Окупанти у Криму засудили Єсипенка до шести років колонії

Як повідомляв Укрінформ, Івана Яцкіна було затримано 16 жовтня 2019 року, він перебував у московському слідчому ізоляторі «Лефортово» за підозрою у державній зраді та співпраці з українськими спецслужбами. За словами адвоката Полозова, взимку чоловік отримав обмороження ніг через те, що його тримали на сильному морозі без взуття майже 40 хвилин.

13 квітня «суд» у тимчасово окупованому Криму розпочав розгляд його справи. У травні так званий «Верховний суд Криму» засудив Яцкіна до 11 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Читайте також: Донька політв'язня Приходька заявила, що її батька «тихо вбивають» у Росії

Згодом Яцкін був етапований у ВК-44 у м. Бєлово Кемеровської області РФ. За наявною інформацією, там його поставили на профоблік як «схильного до втечі». «Поставили на облік лише через те, що він має громадянство України. Це на хворих-то ногах - схильний до втечі», - писав адвокат Полозов.

Також відомо, що в колонії на політв’язня чинився тиск і він був змушений якийсь час тримати голодування на знак протесту проти порушення його прав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-