В окупованому Криму делегата Курултаю Дудакова заарештували на 10 діб

В окупованому Криму делегата Курултаю Дудакова заарештували на 10 діб

Укрінформ
В окупованому Криму Бахчисарайський районний "суд" заарештував делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова на 10 діб.

Про це у відеокоментарі "Кримської солідарності" повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

"Очікувано "суд" виніс своє рішення - арешт на 10 діб. Едема-ага заарештували за абсолютно надуманим обвинуваченням", - заявив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 15 осіб, які прийшли сьогодні на засідання з розгляду адміністративного матеріалу щодо Дудакова, було затримано. Серед них – літня мати політв'язня Сейрана Салієва.

Читайте також: У Росії суд ухвалив вироки двом кримським політв'язням

17 лютого вранці в окупованому Криму, у Бахчисараї, співробітники так званого Центру протидії екстремізму (ЦПЕ) провели обшук у помешканні активіста Едема Дудакова. Після обшуку його повезли до відділку поліції Бахчисарая. Його обвинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі на підставі коментаря у соцмережі, написаного у 2017 році. Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з безпідставним затриманням у тимчасово окупованому Криму делегата Курултаю кримськотатарського народу, члена Ревізійної комісії Курултаю Едема Дудакова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-